Február 9-én a Monostori erődben rendezte meg éves közgyűlését a komáromi Brigetio Kerékpáros Sportegyesület. A napirendi pontok között szerepelt az előző évi tevékenységekről szóló beszámoló, mely során kiderült, hogy az egyesületi tagok közös munkájának köszönhetően számos lakossági eseményt valósítottak meg.

„Felhívtuk egyebek közt a figyelmet az egészséges életmód fontosságára és megismertettük a helyiekkel a kerékpározást, mint környezettudatos közlekedési eszközt, valamint a Komáromi Napok részeként megrendeztük a IV. Brigetio MTB Maraton- és Gyermekversenyt. Emellett megszerveztük a Brigetio Országúti- és MTB időfutamot, amely a magyar-szlovák határon átnyúló időfutam-bajnokság része volt” – mondta Gregor Zoltán.

Az egyesület elnöke kitért arra is, hogy a korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő iskolai közösségi program kísérleti megvalósítása című projekt keretében az Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola napközis táborában közlekedés, KRESZ, sport-és egészségre nevelés témakörben tartottak az egyesület tagjai elméleti és gyakorlati foglakozásokat, első, második, negyedik és hatodik évfolyamos tanulóknak. Emellett tagjaik 2018-ban 61 kerékpáros eseményen álltak rajthoz, melyeken kategóriánkénti eredményeket tekintve 45 arany-, 31 ezüst- és 27 bronzérmet szereztek.

A közgyűlés folytatásában a tagok elfogadták az előző év pénzügyi és számviteli beszámolóját, valamint az idei költségvetés tervezetét is. Emellett meghatározták az egyesület céljait, amely tartalmazza egyebek között az Egészségmegőrző Program, a Brigetio MTB Maraton- és Gyermekversenyek, a Brigetio országúti- és MTB időfutam megszervezését és lebonyolítását. Kiemelt esemény lesz a Brigetio Országúti Mezőnyverseny, amely az Olimpiai Ötpróba és a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság részét képzi. Versenyzést tekintve pedig az Amatőr Kerékpáros Bajnokság és a TOP Maraton sorozat eredményes teljesítését tűzték ki célul a tagok.

A hatodik napirendi pontban az egyesület tisztújítása következett, aminek köszönhetően két év időtartamra a Brigetio Kerékpáros Sportegyesület elnökének Gregor Zoltánt, alelnökének Héregi Pétert, gazdasági vezetőnek Tapsonyi Sándort, elnökségi tagnak ifjabb Héregi Pétert és Agócs Gábort választották meg a jelenlévők.

A közgyűlés minden évben átadja az „Év Kerékpárosa” díjat, amelyet idén Nagy Tomášnak ítélt oda az elnökség. A fiatal versenyző kimagasló versenyeredményeinek köszönhetően érdemelte ki az elismerő díjat.

A továbbiakban Agócs Gábor ismertette a nyári edzőtábor tervezetét, valamint a jelenlévő tagok átvehették az idei egyesületi pólókat és kulacsokat.

N. T./Helyi Híradók