Minden évben rendszeresen elvégezteti az önkormányzat az előírt forgalomtechnikai felülvizsgálatot a városban a törvényeknek megfelelően. A tavaly elkészült elemzés megállapította, hogy a város forgalomszabályozása megfelelő, a szőnyi városrész Iskola utcájában megvalósult járdaépítéssel egyidejűleg azonban a lakosság részéről több megkeresés és kérés is érkezett az önkormányzathoz.

A helyiek szerint az utca burkolatának keresztmetszete nem alkalmas a kétirányú járműforgalom lebonyolítására anélkül, hogy a megépített járdára felhajtsanak a járművek.

Molnár Attila polgármester az esettel kapcsolatban a Helyi Híradóknak elmondta, hogy az Iskola utca korábban is egyirányú volt a Magtár utca és a Magtár köz közötti szakaszán.

„A biztonságos közlekedés érdekében azonban az egyirányú szakasz kibővül a Magtár utcától egészen az Iskola utca 14. számú ingatlanig. A Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. a napokban kihelyezi a megfelelő táblákat az érintett szakaszra. A döntés az iskolába járó gyerekek biztonságát is szolgálja” – emelte ki Molnár Attila.