Komárom idei költségvetésének összeállítása során is elsődleges célja volt a képviselő-testületnek, hogy az önkormányzat és intézményeinek a stabil működését biztosítsa és a likviditást egyensúlyban tartsa. Emellett számos tervet is tartalmaz az idei koncepció.

Molnár Attila polgármester elmondta, hogy továbbra is a célok között szerepel az intézmények állagának megóvása, és a korszerűsítések elvégzése, valamint az ipari park területén tervezett elsődleges közmű fejlesztésekkel szeretnék segíteni az új vállalkozások beindulását.

„Ezeknek köszönhetően jelentősen javíthatjuk a munkahelyteremtés lehetőségeit a városban, valamint az új vállalkozások az önkormányzat jövőbeni forrásait jelentősen gyarapíthatják” – tette hozzá a Helyi Híradóknak a polgármester.

A városvezetés emellett szeretné a város területén 2016-ban elkezdett szelektív hulladékgyűjtést folytatni és törekszik annak gördülékenyebb megvalósítására a szolgáltató és a lakosság aktív bevonásával. Valamint továbbra is a tervek között szerepel egy komposztáló és a hulladékudvar megépítése, amely a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulással együttműködve valósulna meg.

„A jövőben is kiemelten fontos feladat a város idegenforgalmának további fejlesztése, a kulturális és sport rendezvények támogatása. Emellett a városüzemeltetési tevékenység sikerességét jelzi, hogy évről-évre szépül Komárom. Idén is szeretnénk folytatni ezt az irányt a lakosság és a képviselő- testület bevonásával azért, hogy még élhetőbb városunk legyen” – emelte ki Molnár Attila.

Hozzáfűzte: a fejlesztések mellett idén is megmaradnak a korábban bevezetett támogatások, egyebek közt az első házasok támogatása, a 70 év feletti lakosok szemétszállítási szolgáltatási költségeinek átvállalása, valamint a gyermekvállalást ösztönző támogatások.

„Mindemellett január elsejétől a kisgyermekes családok anyagi terheinek csökkentése érdekében ingyenes lett a bölcsődei és az óvodai étkeztetés” – hangsúlyozta a polgármester.

forrás: komaromhirado