A komárom tempós Csajághy Levente Európa bajnok

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Fudokan Európa Bajnokságot a Szlovénia Portoroz városában, ahol 1700 versenyző küzdött meg a bajnoki helyekért.

A Tempo Karate egyesületből négyen vívták ki az indulás jogát, Albert Patrik felnőtt, valamint Buzás Tamás, Csajághy Levente, Pataki Bence, a junior korosztályban. Sajnos egy testnevelés órán bekövetkezett súlyos sérülés miatt, a csapat egyik legesélyesebb versenyzője Buzás Tamás nem tudott részt venni a bajnokságon.

Nagyszerű teljesítményt értek le a versenyzők, mert mindegyik éremmel tért haza.

Albert Patrik egyéni katában ért el harmadik helyezést, majd beugorva Buzás Tamás helyett a csapat katába szintén harmadik helyen zárt. Küzdelemben egész a döntőbe jutásig nagyarányú győzelmeket aratva menetelt, azonban sem a döntőbe nem sikerült bejutnia, sem a harmadik helyet nem sikerült megszereznie.

Csajághy Levente a junior (16-17) évesek között küzdelemben Európa bajnok lett. Levente végig taktikus versenyzéssel sorba győzte le ellenfeleit, és a döntőben sem sikerült őt senkinek sem megvernie, így aranyérmes lett.

Végre kijött a tehetségének, szorgalmának a jutalma, mert évek óta mindig ott volt a komoly eredmény elérésének a lehetősége, de nem sikerült egy pici hiba folytán. Ha így folytatja további komoly eredmények, várhatók tőle.

A csapat katában az Albert Patrik, Csajághy Levente Pataki Bence összetételű csapat ért el harmadik helyezést, ami külön értékes, hisz ezt a hármas felállítást a kényszer szülte, mivel a harmadik csapat tag Buzás Tamás megsérült.

Filep Imre a csapat vezetője, elégedett a szerepléssel, mert a tavalyi világbajnokság után a köztes évben rendezett újabb világversenyen sikerült bajnoki címet begyűjteni. Levente nagyon megérdemelte már ezt a sikert.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020