Ismerd meg szülőfölded, ismerd meg Komáromot!

Ahogy az utóbbi években a Kari Napokon és a Komáromi Egyetemi Napokon, úgy idén is biztosította a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata egy kisiskolás évfolyam számára a komáromi erőd megtekintését. Idén a Marianum Egyházi Iskolaközpont 4. A és 4. B osztályára esett a szervezők választása, akik huszonhatan ingyen tekinthették meg a komáromi Erődöt, és nyerhettek betekintést annak múltjába.
“Úgy gondolom, rendkívül fontos, hogy a fiatalabb generáció megszeresse a szülőföldjét, megismerje annak építészeti és történelmi kincseit. Történelem szakosként kötelességemnek érzem, hogy mindent megtegyek ezért, programunk pedig épp a fent említett indokok miatt indult útjára az Ismerd meg szülőfölded, ismerd meg Komáromot! Elnevezésű programunk” – mondta el Cséplő Cintia, a várlátogatás szervezője.
A szervezők büszkén meséltek arról, hogy a kezdeti idegenkedést már felváltja az öröm, mikor megkeresnek egy iskolát a kezdeményezéssel. “Úgy érezzük, sikeresen beágyaztuk a Hallgatói Önkormányzat éves programjaiba a rendezvényt, és mondhatom, sikerült hagyományt teremtenünk”– mondta el  Páldi Ádám, a Kari Napok egyik főszervezője.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020