Megkezdődött az új tanév

Komárom-Esztergom megyében is rendőrök és polgárőrök ügyelnek a gyerekek biztonságos közlekedésére. A szeptember hónap miden évben különösen veszélyes a gyermekek közlekedésbiztonsága szempontjából, hiszen a diákok még a szünidő hatása alatt állnak, ezért magatartásukat a figyelmetlenség, a szertelenség és a nagy mozgásigény jellemzi. Ez nagy veszélyforrást jelent a közlekedésben is, hiszen sok esetben nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet választják, hanem körültekintés nélkül és szabálytalanul kelnek át az úttesten, fokozott óvatosságot követelve meg ezzel a gépjárművezetőktől is.

A rendőrség a polgárőrséggel együttműködve idén is kiemelt figyelmet fordít a balesetek megelőzésére a forgalmas időszakokban azon általános iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból különösen indokolt, és szükség esetén forgalomirányítással segítik a közlekedést és a gyerekek biztonságos eljutását a tanintézményekbe.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a gépjárművezetőket és a kerékpárosokat, hogy az oktatási intézmények környékén fokozott óvatossággal közlekedjenek és számoljanak a megnövekedett forgalommal.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020