Hazai környezetben fogadta szombaton az NB III-as bajnokság nyugati csoportjának 4. fordulójában a Komárom VSE együttese a Ménfőcsanak ESK gárdáját a Molaj Sporttelepen. Mindkét csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, próbálták a játékosok felmérni egymás erejét. A csendet aztán a 29. percben Szabó Richárd törte meg, aki megszerezte a vezetést a hazai csapatnak. A folytatásban a komáromiak térfelére terelődött át a játék, azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a csanakiak. A meccs végére aztán annyira kinyílt a vendégegyüttes, hogy a Komárom előtt adódtak újabb lehetőségek, de ezeket nem sikerült gólra váltaniuk, így maradt az 1-0-s hazai győzelem.

„A találkozó első része úgy alakult, ahogy terveztük, kóstolgatta egymást a két csapat” – mondta el a Helyi Híradóknak Bozsik Péter. A komáromi vezetőedző hozzátette: mondta is a srácoknak, hogy mint az ökölvívók, mérjék fel a helyzetet. Aztán működött a passzjáték, nagyon bátran játszottak a fiúk és egy olyan akció végén tudtak gól szerezni, amit sokat gyakoroltak az elmúlt időszakban.

„Az első 35 perccel maximálisan elégedett vagyok, utána azonban nem tudtunk mit kezdeni az ellenféllel. Rugdosták fel a labdákat és áttették a játékukat a mi térfelünkre és elég masszívan támadtak, nyomás alá helyeztek minket, de ki kell emelni becsülettel küzdött a csapat. A gól utáni időszak az inkább a védekezésről és a küzdelemről szólt, foci kevesebb volt. A végén még növelhettük volna az előnyünket, de pontatlanság miatt nem jött össze. Játszottunk már szebb meccset, például legutóbb Andráshidán, ott nem sikerült nyernünk, most 35 perc elég volt ahhoz, hogy nyerjünk” – emelte ki Bozsik Péter.

forrás: N. T./Helyi Híradók