Bombát találtak a Duna-parton

Az elmúlt napokban rengetegen látogattak le a Duna-partra, hiszen szinte rekordalacsony a víz szintje. Tavaly ilyenkor mintegy 260 centiméter volt a folyó vízállása, amely most alig haladja meg a 30 centimétert. A helyiek elmondása szerint 2003-ban volt hasonlóan kicsi a Duna.

Az alacsony vízállás miatt egy komáromi család kedden egy bombát talált a parton.

„Horgászni indultunk a családdal és mélyebb vizet kerestünk, ekkor bukkantunk rá a robbanószerkezetre” – mondta el a Helyi Híradóknak Csecse Péter. A családfő hozzátette: helykeresés közben bukkantak rá a mintegy ötven centiméter hosszú gránátra. Egyből értesítették a rendőrséget és biztonságosabb helyet kerestek a horgászathoz.

A helyszínre érkező tűzszerészek megállapították, hogy egy „A” kategóriás, 122 milliméteres szovjet repeszromboló gránát került elő, amely több mint 50 méteres körzetben pusztított volna, ha felrobban. A szakemberek azonban hatástalanították a szerkezetet.

A jelenlegi vízállás már hátráltatja a hajózást, ám az új Duna-híd építését egyáltalán nem akadályozza, sőt inkább kedvez a munkavégzésnek.

„Kisebb a víznyomás, így kevésbé kell attól tartani, hogy az építkezés során betör a víz” – mondta el a Helyi Híradóknak Kiss Boglárka a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

Forrás: Helyi Híradók

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020