Inkubátorház épül Komáromban

Újabb sikeres pályázatok  Komáromban, Tatán és Esztergomban

Újabb sikeres pályázatokról kapott hírt a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatainak köszönhetően három város – Esztergom, Komárom, Tata – összesen közel 1,3 milliárd forintot fordíthat inkubátor házak építésére. Az inkubátor házak küldetése, hogy a helyi innovatív gazdasági szereplőknek működési teret biztosítva tudáscentrumként működve erősítse a városok gazdasági- társadalmi pozícióit, népességmegtartó erejét. A projekt átfogó célja, hogy a Terület- és Településfejlesztési Program erőforrásaira építve a helyi gazdaságot a járműipari és gépgyártási potenciál mentén tovább dinamizáló infrastrukturális fejlesztést valósítson meg.

Popovics György a megyei közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy Területi Operatív Programnak köszönhetően ilyen nagy volumenű és a gazdasági élet és vállalkozások szempontjából jelentős beruházások jöhetnek létre szűkebb hazánk városaiban. Fontosnak tartotta azt is elmondani, hogy a megvalósításhoz nincs szükség önerőre. Kiemelte a helyi önkormányzatok és a megyei önkormányzat szoros együttműködését, mely nélkül nem valósulhatnának meg ezek a hiánypótló beruházások. Külön szólt arról, hogy Esztergom városában, a helyi gazdakörrel való együttműködésnek köszönhetően az inkubátorház a Városi Gazdakör épületében kerül kialakításra, így egy régóta megújulásra váró épület kap méltó külsőt.

Tata Város Önkormányzata 399.459 125 Ft Komárom Város Önkormányzata, 399 774 832 Ft, Esztergom Város Önkormányzata 469 160 959 Ft támogatást nyert. A támogatás összegéből többek között iparfejlesztéshez kapcsolódó szolgáltatói inkubációs tevékenységek céljára használható ingatlanok építésére, közös terek és közös műhelyek kialakítására valamint az inkubációs tevékenység végzéséhez szükséges eszközök, berendezések, valamint közös műhelyek kialakítására kerül sor. Az inkubátorház tervezett megvalósulási helyszíne Komárom város Ipari Parkja

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020