Szőnyi Ferenc ledöntötte saját határait és újabb világrekordot állított fel

Budapest, 2018. június 25. Szőnyi Ferenc megígérte, és megcsinálta! A Racemachine becenevet méltán viselő Szőnyi ismét a világon egyedüliként teljesítette a The Hell Race futóverseny 480 kilométeres távját. A komáromi Vasember nem csak megismételte a tavalyi elképesztő teljesítményt, de még túl is teljesítette azt, és az előző évinél 4 órával 20 perccel és 46 másodperccel jobb időt futott.

„Tudom, hogy képes vagyok rá, most egy kicsit talán jobban.” – ezzel a gondolattal indult neki az 54 éves Szőnyi Ferenc a Pokoli Versenynek és sikerült ismét ámulatba ejtenie a világot. A HELL Racing Team egyik büszkesége tavalyi sikerén felbuzdulva hihetetlen elszántsággal vágott bele egy újabb őrült kalandba, hiszen célja nem más volt, mint a The Hell Race futóversenyen ismét célba érni, ráadásul gyorsabban, mint tavaly. Az Indiában megrendezett verseny 480 kilométer hosszú, közel 10 000 méteres szintkülönbségeket magában rejtő útvonala ötször keresztezte a Himaláját. A különösen nehéz versenyre mindössze négyen neveztek be, ám három versenyző rövidebb-hosszabb idő után feladta a küzdelmet, így Szőnyi a természeti elemekkel dacolva 108 óra 52 perc 29 másodperc hivatalos eredménnyel, egyedüliként ért célba.

„Én nagyon fegyelmezett vagyok az utóbbi időkben. Egyre inkább lenyugodott a vérmes lelkem. Egyre inkább tudom, hogy hova készülök és mit csinálok és figyelembe veszem mások értékelését vagy ítéletét is. Úgy gondolom a siker egyik kulcsa ez.” – mondta Feri a verseny előtt.

Úgy tűnik az idén a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett ultratriatlon világbajnoknak sikerült tanúbizonyságot tennie fegyelmezettségéről és megmutatta, hogy nem kevés akaraterővel rendelkezik, hiszen egy ilyen verseny nem csak fizikailag, de mentálisan is komoly kihívást jelent. Gratulálunk az elképesztő teljesítményhez!

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020