A HÉTEN IS ZAJLANAK AZ M1-ES JAVÍTÁSI, ÜZEMELTETÉSI MUNKÁI

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2018. június 4-ei héten is folyamatosan végez az M1-es autópályán nagyfelületű és lokális javítási munkákat, valamint útüzemeltetési feladatokat. A közlekedők az autópálya mindkét irányán számíthatnak munkavégzésre.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bicskei mérnökségéhez tartozó teljes szakaszon hétfőtől-péntekig az elválasztósávban végeznek sövényvágást a társaság munkatársai, a belső sáv zárása és 80 km/órás korlátozás mellett, hétköznap reggel 6:30 és este 20 óra között. Hétfőn a 34-es és 36-os kilométerszelvények között, a főváros felé vezető oldalon a kapaszkodósávon végeznek nagyfelületű javítási munkákat a szakemberek. Kedd és csütörtök között hasonló munkálatok zajlanak majd, szintén a Budapest felé vezető oldalon, a 35-ös és 40-es kilométerszelvények között a külső sávban. Ezen munkák során egy sávon, 80 km/órás korlátozás mellett haladhat a forgalom. Lokális burkolatjavítások várhatók még hétfőn, szerdán és csütörtökön az autópálya bicskei szakaszán, mozgó terelés és sebességkorlátozás bevezetésével együtt.

A társaság komáromi mérnökségéhez tartozó szakaszon június 5-én és 6-án, vagyis kedden és szerdán végeznek nagyfelületű burkolatjavítást a szakemberek a Budapest felé vezető oldalon, a 103-105-ös kilométerszelvények között, Nagyszentjános térségében. A munkálatok ideje alatt a gépjárművezetők az érintett helyszínen egy forgalmi sávon haladhatnak, ahol 80 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

Az április elején elindult, a Hegyeshalom irányában zajló, az M0-s csomóponttól kezdődő 2,5 kilométeres szakasz felújítási munkái tovább zajlanak, előreláthatóan július közepéig.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! A korlátozások és a felújítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

A közlekedők az aktuális korlátozásokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a 06-1-336-2400-s telefonszámon vagy a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Olvasd el ezeket a cikkeket is!
Széchenyi 2020